בשנים האחרונות המשמורת המשותפת זו מגמה שהולכת וצוברת תאוצה הן בישראל והן בעולם המערבי. מהי בדיוק משמורת משותפת? מה השיקולים לקביעתה? וכיצד מגבשים הסכם משמורת עם בני הזוג לאחר גירושין? כל זאת ועוד לפניכם.
משמורת ילדים זהו תחום העוסק ביחסים שבין הורים לילדים הן מבחינה מעשית והן מבחינה משפטית. תחום זה מתייחס אל חובת ההורים לדאוג לכל הצרכים של ילדיהם והזכויות הנוגעות להליך קבלת ההחלטות עבורם. החוק בארץ מבחין בין משמורת משפטית אשר רואה את ההורים הביולוגיים כאפוטרופוסים טבעיים לילדיהם בעודם קטינים, לבין משמורת פיזית. האחרונה מתייחסת למקום בו יתגוררו באופן קבע הילדים בעודם קטינים כאשר החזקה עליהם מוטלת על ההורה שעמו הם מתגוררים.
בעת ניהול התא המשפחתי שני ההורים מתפקדים כאפוטרופוסים הטבעיים של הילדים, משמע שעל שני ההורים מוטלת האחריות לדאוג לילדיהם. כל זאת טוב ויפה עד לגירושין, או אז יהיה עליהם להכריע היכן יתגוררו הילדים: אצל האם, האב או שניהם. כדי להעניק להחלטות אלו תוקף משפטי יש לנסח הסכם משמורת משותפת.
רוצים להתייעץ בנוגע למשמורת משותפת? חייגו: 073-7841738
התחום המשפטי שעוסק במשמורת קטינים מאוד סבוך ומורכב וישנם המון שיקולים לקחת בחשבון לפני שמגיעים להכרעה בנושא המשמורת החל בטובת הילד, דרך גובה המזונות ועד שמירה על רמת החיים אליה הורגלו הילדים. לכן לפני גיבוש הסכם משמורת משותפת יש להפעיל שיקול דעת ולבחון כל מקרה לגופו.
ישנם יתרונות בכך שלילדים יהיו מגורי קבע בבית אחד כמו שישנו יתרון בכך ששני ההורים יהיו מעורבים בגידולם. יש לציין כי משמורת משותפת דורשת שיתוף פעולה מטעם שני ההורים, וכדי להגיע להסכם הוגן עליהם לשים את כל המחלוקות בצד. כמו כן עליהם להיות קרובים מבחינה גאוגרפית וניידים במידה מרבית.
באפשרותם של ההורים לגבש הסכם משמורת משותפת בכוחות עצמם ולהגישו לערכאה משפטית. הערכאה המשפטית הרלוונטית תבדוק אם טובת הילדים נמצאת בראש סדר העניינים לפני שתעניק להסכם תוקף משפטי. מנגד ההורים יכולים לפנות למגשר ו/או עורך דין כדי לגבש הסכם שיתאים לכל הצדדים. במידה והחלטתם לגבש הסכם משמורת משותפת מוטב כי תפנו לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עו"ד גירושין על מנת שההסכם ישרת את האינטרסים שלכם על הצד הטוב ביותר.
ורד לוי עו"ד גירושין ומגשרת בקיאה ברזי החוק והפסיקה ובעלת ניסיון רב בתחום אפוטרופסות ומשמורת. בעזרת הידע המשפטי שצברה לאורך שנות ניסיונה ויחד עם הרגישות הטבעית שבה ניחנה, תוכלו לשים מאחור את המחלוקות ולהגיע להחלטות שיטיבו עמכם ועם הילדים לאחר ההחלטה על גירושין.