עו"ד חלוקת רכוש בגירושין

אחת מהסוגיות הקשות שעולות בתהליך הגירושין הוא נושא של חלוקת הרכוש המשותף של בני הזוג. גם אם טובת הילדים מאלצת את ההורים להגיע להסכמים בנושאים הקשורים למזונות והסכמי ראיה, כשזה מגיע לחלוקת רכוש הדבר עלול להגיע לעימותים וסכסוכים קשים, הרגשות הקשים יצופו על פני השטח וקשה יהיה לצפות כיצד זה יסתיים. לכן בנושא העדין של חלוקת רכוש בגירושין, מומלץ להיעזר בשירותיו של עו”ד חלוקת רכוש המתמחה בתחום של דיני משפחה כמו עו”ד ורד לוי.

חלוקת רכוש

איזה רכוש מחלקים?

עו”ד חלוקת רכוש יסביר לצדדים כי העיקרון המנחה בחלוקת הרכוש הוא כי כל רכוש שנצבר במהלך הנישואין, גם אם הוא רשום רק על שם אחד מבני הזוג, הוא משותף לשניהם שכן הוא נרכש במאמץ משותף הנובע מקשר הנישואין. רכוש זה כולל גם קופות גמל, פנסיה, חסכונות ונכסים שצבר עסק כולל נכסי מוניטין. רכוש שהביא אחד מבני הזוג לפני הנישואין בדרך כלל יישאר בידי הצד שהביא אותו. גם רכוש שהתקבל במתנה או בירושה במהלך הנישואין יועבר לצד שירש אותו ולא יהיה חלק מהסכם חלוקת רכוש אלא במקרים מיוחדים.

בית הדין הרבני

בית הדין הרבני

בדרך כלל מתקיים מרוץ סמכויות בין בני הזוג באמצעות עו”ד חלוקת רכוש, לגבי פנייה לבית דין רבני או לבית דין לענייני משפחה בנושא של חלוקת רכוש. הרושם המצטבר מצביע על כך שבפסיקת בתי הדין הרבניים יש פגיעה בזכויות הנשים והם מחליטים פעמים רבות על חלוקה לא שוויונית של הרכוש המשותף. יש לציין כי על פי חוק המדינה חלוקת הרכוש צריכה להיות שוויונית, והיא שונה מהחוק העברי ומדין תורה. כך למשל על פי דין תורה אישה שנאפה אינה זכאית למזונות.

חוק הסכם ממון וחלוקת חובות

חוק הסכם ממון וחלוקת חובות

יש הבדל אם הזוג נישא לפני 1.1.1974 או אחריו. משנת 1974 ישנו חוק הסכם ממון הקובע כי כל הרכוש הפרטי של בני הזוג הוא רכוש משותף, אלא אם חתמו על הסכם ממון הקובע אחרת. לגבי חובות משותפים החוק טוען כי גם אותם יש לחלק באופן שווה בין בני הזוג. אם החוב נוצר לאחר ההודעה על כוונת פנייה לעורך דין גירושין, כשאחד מבני הזוג אינו שותף להחלטה לקיים את החוב או קיים חשד שהוא פיקטיבי, החוב לא ייכלל בחלוקת הרכוש.