חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תוכן עניינים

הסכם חיים משותפים

בתקופה שבה נישואים אינם הדרך היחידה למסד קשר זוגי וכאשר בישראל אי אפשר עדיין חוקית גם למסד קשר זוגי של חד מיניים, יש עוד דרכים חוקיות ומקובלות למסד זוגיות ולהבטיח את הזכויות שלכם ברכוש ובכספים. ההתקדמות הרבה בהכרה באלטרנטיבות כמו הסכמים שנערכו על ידי עורכי דין מאפשרת כיום לכולם לחסוך מחלוקות ולהימנע מסכסוכים טעונים רגשית ולקבוע הכל מראש. כיום, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת ולעגן את הזכויות של בני הזוג היא על ידי עריכת הסכם חיים משותפים בין ידועים בציבור. הסכם זה הולך ונפוץ יותר ויותר וכבר קיבל תוקף ומעמד של הסכם מחויב המציאות גם לנוכח מקרים רבים של נסיבות חיים מורכבים והקמת משפחה בפרק ב' וג' שמכניסה לתמונה שיקולים נוספים ובני משפחה מקשרים אחרים. 

למה חשוב לערוך הסכם כזה?

ככלל, מומלץ מאוד למסד כל קשר זוגי כזה בהסכם שנוגע לחלוקת רכוש בחיי בני הזוג וגם לאחר מותם וזה חיוני למדי בעיקר לבני זוג שהם גם ידועים בציבור. אמנם, בית המשפט התקדם ומכיר יותר במצבים מורכבים שונים, אבל הקריטריונים השונים להכרה בזכויות בני זוג ברכוש ובזכויות כספיות כמו פנסיה וקצבאות מחייבים הוכחות ברורות. המציאות מלמדת שלא תמיד יש לצד הנפגע רצון או יכולת נפשית להתעמת עם המקרים האלה בבית המשפט, למרות שהצדק עמו. במקרים כאלה חשוב להימנע ממחלוקת או אי בהירות ולהעדיף תמיד לערוך הסכם חיים משותפים שהוא כמו הסכם ממון שמשמש בני זוג שנישאים זה לזה. על אף אי נעימות שקיימת כיום עדיין אצל רבים לדבר על ענייני רכוש בשלב של הרומנטיקה האידילית. זה מחייב גילוי לב ורצון טוב מצד שני הצדדים להידברות אבל היתרון העצום והנוסך שלו הוא שנכנסים לחיים המשותפים בשקיפות מלאה, כאשר לא מסתירים דבר וגם מוכנים טוב יותר להמשך החיים.

כיצד נכון לערוך הסכם חיים משותפים?

אם אתם ידועים בציבור ואינכם מתכוונים להינשא רצוי לערוך הסכם שמפרט את כל הזכויות והחובות שלכם ואת כוונתם לנהל משק בית משותף, או כל כוונה אחרת, אצל עורך דין. רצוי מאוד שההסכם יועבר לאישור בית המשפט ויקבל תוקף חוקי משום שאז יהיה ברור מעל לכל ספק סביר שהוא נערך מרצון ובשקיפות מלאה, ללא הפעלת לחץ פסול או סחיטה רגשית ולכן כל ההחלטות והקביעות שיהיו בו ייחשבו ככאלה שהוסכם עליהן בהבנה מלאה ובידיעה ברורה. זה חשוב מאוד להמשך כדי למנוע כל ספק של הפעלת לחץ פסול ושל כניעה שגורמת לקיפוח ולכן חשוב גם שהסכם כזה ייערך על ידי עורך דין שמתמחה בכך. במצב כזה אמורה להימנע מראש כל בעיה שעלולה לקפח את אחד הצדדים ולשלול ממנו רכוש או כספים שמגיעים לו. בבוא היום, כאשר ואם זה יגיע לדיון בבית המשפט, בין לאישור ההסכם או להוצאתו לפועל, זה יהיה קביל וחוקי בבית המשפט.

הסכם חיים משותפים

דגשים בעריכת הסכם חיים משותפים

  • ההסכם יכול להיעשות גם בין בני זוג שמתחתנים בנישואים אזרחיים או בני זוג חד מיניים.
  • ההסכם מחלק רכוש וזכויות במקרה של פרידה וסיום הזוגיות.
  • ההסכם מעניק זכויות רק על רכוש של כל צד ואינו תקף למקרה של פטירה וכתחליף לצוואה. כלומר, אי אפשר לקבוע מה ייעשה בחלק של בני הזוג במקרה כזה אלא רק בעיזבון של הנפטר.
  • ההסכם תקף גם ללא אישור בית המשפט או נוטריון אבל יידון בבית המשפט אם יוגש ערעור על קיפוח בהסכם שלא נערך כראוי ותוכח השפעה לא הוגנת.
  • ההסכם חייב להיכתב ולהיחתם על ידי שני הצדדים. 

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 0737841738
דילוג לתוכן